Project

Het project

Ons "Si Belle Mobilité" project dient om in een wintersportgebied een aangepaste verblijfplaats te verwezenlijken voor mensen met een beperking.

We willen een hotel realiseren waar onze wintersporters terecht kunnen voor het nodige materiaal, de begeleiding en de expertise.

Zowel voor onze verenigingen als voor de families of de individuelen zal hierdoor een groot logistiek probleem opgelost worden.

Hiervoor kochten we chalet "L'Oule Verte", gelegen in St Jean d'Arves. Dit karaktervol gebouw wordt onze nieuwe thuis in de winter.

 Snowbility Building

Historiek

Reeds vele jaren trekken een aantal van de initiatiefnemers jaarlijks de bergen in om mensen met een beperking te laten genieten van de wintersport. Die weken gaan door in verschillende skigebieden en in diverse accommodaties.

In de vele hotels en centra worden we steeds met open armen ontvangen en doen de mensen lokaal meer dan hun uiterste best om deze weken in de optimale omstandigheden te doen plaats vinden.

Als je de hoeveelheid aangepast materiaal bekijkt dat voor zo’n week nodig is en als je even nadenkt over de vaak specifieke noden van de deelnemers, besef je al snel dat dit geen eenvoudige klus is.

Dankzij de enorme goodwil van vrijwilligers slagen de diverse organisaties er echter telkens weer in om van deze weken een succes te maken. Telkens weer worden de juiste oplossingen gevonden.

Ondanks dat groeide er de laatste jaren het idee dat het misschien toch nog beter kon:

Wat als we niet telkens al dat materiaal van skigebied naar skigebied moesten transporteren..;

Wat als we een verblijf konden vinden waar we geen tijdelijke oplossingen moesten zoeken, maar waar we rustig konden bouwen aan definitieve werkwijzes, volledig aangepast..

Wat als we over een centrum konden beschikken waar alle materiaal en knowhow permanent aanwezig is..

Wat als we in een verblijf konden zitten waar elke organisatie op de voor hun meest ideale manier konden werken wat betreft maaltijden, barwerking, lokalen..

Kortom, wat als we nu eens zelf over een accommodatie zouden beschikken…

 

Hoe pakken we dit aan

Daar de uitvoering dit plan toch iets meer inhoudt dan een avond aan de toog brainstormen, sudderde het nu reeds een paar jaar. Ondanks of misschien net dank zij de hele coronaproblematiek, vonden we dat het tijd was om erin te vliegen.

Koken kost geld, dus daar dringt stap 1 zich op: hoe financieren we dit.

We zoeken een aantal “investeerders” : ondernemers of anderen, allen met het hart op de juiste plaats die bereid zijn om een aandeelhouder te worden in dit project.

Gezien het sociale karakter gaat er geen sprake zijn van het uitkeren van dividenden, doch een jaarlijks verblijf in dit centrum als tegenprestatie is graag aangeboden, meer nog, we hopen dat alle aandeelhouders jaarlijks zelf komen kijken hoe het met “hun” project gaat.

We mikken hier op een bedrag van 1 000 000 euro dat we wensen op te halen. Met dit bedrag kunnen we bovenstaadn pand kopen en een deel van d enodige verbouwingen financieren.

Voor de noodzakelijke aanpassingen zoeken we bijkomende fondsen via een aantal grote acties : roei for life  en move for life 

Bij een eerste bevraging van potentiele aandeelhouders waren we aangenaam verrast door de positieve interesse die we mochten ontmoeten. Dit leidde dan ook tot de beslissing om het pand is St Jean aan te kopen.

 

Wat, waar en hoe...

Na de aanpassingen voorzien we minimum 60 bedden in ons logement te krijgen. We streven ernaar om het jaar rond open te zijn, wat wil zeggen dat je er ook in de zomer terecht kunt.

De eerste enthousiastelingen zijn al reeds naar daar om de handen uit de bouwen te steken.

Handige doe het zelvers onder jullie of professionelen die hiervoor wat tijd willen vrijmaken, jullie zijn meer dan welkom

St Jean d'Arves ligt in het skigebied "les Sybelles", waar de liften zeer toegankelijk zijn. 

Daar we reeds jaren skiën in dit domein, hebben we er goede contacten en weten we dat we er graag gezien zijn.

Er is uiteraard nog wat werk te verrichten aan het gebouw, maar we geloven dat we in deze accommodatie op middellange termijn aan ieders wensen kunnen voldoen.